Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 22-09-2014 14:27:52
Auto & Vervoer

Gestolen scooter weer gevonden

Myriammz86,
er klopt iets niet in dit verhaal en wel het volgende: de minderjarige jongen is veroordeeld en heeft een taakstraf gekregen. ik ga er gemakshalve maar even van uit dat die veroordeling de diefstal van de scooter betrof. om iemand voor scooterdiefstal te kunnen aanhouden en veroordelen moet het corpus delicti toch prominent aanwezig zijn geweest en kan het niet anders of de politie moet de scooter in verzekerde bewaring hebben gesteld om die weer aan de rechtmatige eigenaar te kunnen overdragen. als dit niet is gebeurd is er maar één mogelijkheid om die jongen toch te kunnen aanhouden en veroordelen, nl. via foto's of filmpje van de diefstal met herkenbare dader. dus, myriammz86, ,heb je foto's en/of een filmpje gemaakt van de diefstal van een dusdanige scherpte dat het ventje herkenbaar was? kortom, hoe heb je de politie duidelijk kunnen maken dat hij inderdaad jouw scooter had gestolen? het kereltje was minderjarig, dus de ouders moeten ook in beeld zijn geweest en volgens mij direct aanspreekbaar, zo niet aansprakelijk zijn voor jouw schade.
dat de verzekering inmiddels € 100.- heeft uitgekeerd wijst erop dat de scooter na de diefstal niet in handen van de politie is geweest, want dan zou men gezegd hebben: haal hem even op en klaar is kees.
dat de politie na jouw ontdekking op facebook van je scooter desondanks zegt niets te kunnen doen verbaast me niet, liever lui dan moe en nog dom bovendien.
vele jaren geleden heeft zich iets vergelijkbaars afgespeeld met de scooter van een jongen in de straat waar ik woon. scooter gejat, vader ziet vanuit de auto vrij snel daarna de scooter van zijn zoon met iemand anders als berijder en weet hem ongezien te volgen en het adres te vinden waar de scooter naar binnen wordt gereden. reactie van de politie: we kunnen niks bewijzen.
ging wel om een scooter van ca. fl.3000.-