Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
bravehenk - 22-09-2014 19:01:51
Geldzaken & Recht

Spaarbankboekje rabobank

[quote=hoev1009 schreef op maandag 22 sep 2014, 18:28]hallo,

ook ik heb een spaarbankboekje gevonden van mijn vader na zijn overlijden.
sinds de jaren 50 was er geen geld meer op gestort. dit boekje was van de
postspaarbank (voormalige ing). dit boekje heb ik opgestuurd en heb het bedrag
plus de rente van alle jaren ontvangen. het was wel grappig, ik kreeg meer rente
uitbetaald dan het bedrag dat er op stond.
het schijnt dat de postspaarbank wel uitbetaald en andere banken niet, omdat deze
bank van het rijk was.

het boekje van de postbank is niet te vergelijken met die van de rabo, net zoals appels en peren zijn fruit maar niet alle fruit zijn appels.
bij de postgiro moest voor uitbetaling het boekje opgestuurd worden.de boekjes waren niet omgezet in rekening afschriften.je moest ze ook jaarlijks opsturen voor rente bijschrijving.
bij de rabo werden in de jaren 90 de boekjes vervangen door rekening afschriften het eind saldo van het boekje was begin saldo 1e rekening afschrift.men kreeg toen ook het verzoek dit te controleren en het boekje eventueel bij te laten werken waarna er een stempel in kwam te staan. rekening afschrift was met het zelfde rekening nummer als het boekje.
er was geen verplichting om de boekjes ongeldig te laten stempelen, dat hebben dus veel mensen niet gedaan. deze boekjes worden nu teruggevonden bij boedel opruiming overleden mensen,terwijl de gekoppelde rekeningen veelal al opgeheven zijn in tussen tijd. de rijdende rechter ging niet over een boekje maar een met rekening afschriften welke uitbetaald zou zijn.
ik vind het leuk dat veel experts geen enkel verstand hebben van de materie, maar enkel reageren om te reageren jammer.mijn ervaring is dat de bijna alle boekjes opgeheven waren,en het kwam zelfs voor dat de aan de boekjes gekoppelde rekeningen gewoon nog liepen.ik heb er honderden behandeld eind vorige eeuw.het was best arbeids intensief en uiteindelijk wel te doen daar alle boekingsstukken bij ons toen nog voorhanden waren op papier micro-fiche of registers


gr henk