Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 22-09-2014 20:34:21
Geldzaken & Recht

Testament

@mof,
een in het buitenland testament is in beginsel in nederland ook gewoon geldig. het kan alleen wel zijn dat de uitleg van het buitenlandse testament naar nederlands recht moet gebeuren met als gevolg dat de uitwerking in nederland anders kan zijn dan in het desbetreffende buitenland,

@mek1967,
kinderen onterven kan bij testament geregeld worden. het is, zoals al aangegeven, aan het onterfde kind om een beroep te doen op de legitieme portie. sinds 1 januari 2003 is een legitimaris niet meer dan een gewone schuldeiser. voor 2003 werd een legitimaris na het inroepen van de legitieme portie ook mede-eigenaar van de goederen van de nalatenschap. door deze wijziging in de wet, is onterving een stuk makkelijker en praktisch beter uitvoerbaarder geworden. een kind krijgt dus (lang) niet altijd een legitieme portie.