Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alk
alk - 22-09-2014 22:00:09
Geldzaken & Recht

Spaarbankboekje rabobank

@ptrvndrps, ik heb mijn hele leven o.a. bij de rabobank gespaard met verschillende rekeningen. ik heb alle verlopen spaarbankboekjes bewaard. bij alle boekjes welke vol waren of uiteindelijk overgezet werden naar een girale rekening werden de boekjes ongeldig gemaakt. bij de rabobank gebeurde dit door op elke bladzijde, ook de lege bladzijden, een groot en vet stempel "ongeldig" te zetten. andere banken zoals de nmb knipten stervormige gaten in de boekjes. ook werd bij alle banken het saldo op nul gezet en werd er "transport naar girale afschriften" o.i.d. gezet. het is dus overduidelijk waar het saldo naar toegegaan is. bij de rabobank behield de girale rekening het zelfde bankrekening nummer als het voorgaande boekje.

als dit bij jou boekjes niet het geval is, is het overduidelijk dat het geld nog bij de rabobank is.

een saldo van 7000 gulden brengt over 20 jaar bij een gemiddelde rente van 4% nu 6959.63 euro op. (15.337 gulden) bron: knab spaarcalculator

@bravehenk, er is mij nooit gevraagd of er een stempel in mijn boekjes moest komen. de keus was, of boekje gestempeld terug krijgen, of boekje inleveren. daar ik ze persé terug wilde werden ze simpelweg ongeldig gestempeld.