Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ze
zeeuw.p - 22-09-2014 22:27:06
Geldzaken & Recht

Spaarbankboekje rabobank

Heb hetzelfde akkefietje gehad. na veel druk & herrie mijnerzijds was het bedrag plots gevonden.
heb ik toch voor kifid gebracht maar die zag geen reden om iets te doen aan deze poging tot diefstal: ik had mijn geld toch teruggekregen....
aanvankelijk bleek rabo een aantal jaren rente niet te willen uitbetalen. dat is toen op coulance toch uitbetaald. kifid vond dat ik daar 100% hard recht op had.

normaliter zet rabo het bedrag na 7 jaren op een (collectieve) slapersrekening per vestiging. als daarbij zou worden vermeld geboortedatum + laatst bekende postcode zou het altijd traceerbaar zijn. hoe moeilijk kan het zijn?! maar dat is kennelijk te veel gevraagd; vreemd want kost weinig moeite terwijl rabo daarmee wel aan de zgn. informatieplicht voldoet.
overigens er is niet alleen een bewaarplicht van 7 jaar maar ook een verjaringstermijn van 20 jaar (burg. wetboek).
klachten bij rabo duren maanden loipen over 3 kanalen. dat duurt maanden. uiteindelijk bieden de gladde juristen van het hoofdkantoor geen enkele oplossing.

ondertussen hebben de grootbanken tegenwoordig via nvb (ned. vereniging banken) collectief een slapers-systeem ingericht. zie de website van www.slapendetegoeden.nl. dat moet nu operationeel zijn, dus meldt je daar.