Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 24-09-2014 21:13:30
Computers & Telefonie

Saturn weigert laptop terug te nemen binnen bedenktermijn

[quote=zoekster schreef op woensdag 24 sep 2014, 20:26][quote=alfatrion schreef op woensdag 24 sep 2014, 19:32]
hygiënische producten
http://wetten.overheid.nl/bwbr0005289/boek6/titel5/afdeling2b/paragraaf3/artikel230p/volledig/geldigheidsdatum_24-09-2014">wettelijke uitzondering.
3 de levering van zaken die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;

die zie ik er toch wel echt bij staan hoor.
nee, toch niet.
1. er zit verschil tussen een hygiënische product met verzegeling en een hygiënische product zonder verzegeling;
2. er zit verschil tussen een hygiënische product en een product dat om hygiënische redenen niet terug te zenden is (ik weet er zo snel niet een voorbeeld bij);
3. er zit verschil tussen een product dat verzegeld is en een product dat niet verzegeld is;

de uitzondering betreft producten die zijn verzegeld welke ongeschikt zijn om terug te worden gezonden nadat de verzegeling is verbroken.

[quote=zoekster schreef op woensdag 24 sep 2014, 20:26]dat van die licentie, tja dat is een lastige...

6.de levering van audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
het product "computer met windows" laat zich niet kwalificeren als computerprogrammatuur. bovendien is bij deze wijze van verspreiding niet mogelijk om windows los te verzegelen. op die manier zou het wel heel erg gemakkelijk om het herroepingsrecht te omzeilen. je zet "gewoon" iets van software op de computer en daarmee kun je de consument dan het recht ontnemen om het product uit te proberen.

[quote=zoekster schreef op woensdag 24 sep 2014, 20:26]giftcards die electronisch worden opgeladen, die je dus in je account hebt staan via internet zullen ook geen bedenktijd hebben, neem ik aan.
een giftcard is eveneens geen audio- of video-opnamen of computerprogrammatuur.