Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 25-09-2014 17:30:55
Geldzaken & Recht

Werkgever kan rooster aanpassen, maar werknemer niet?!

Als uw werkgever 150 mensen in dienst heeft, dan moet er toch wat mogelijk zijn? en u mag ook niet even op een bankje liggen om bij te komen van de nachtdienst? heeft ze daar wat mee te maken dan?

waar u misschien nog een beroep op zou kunnen doen is de waa. (wet aanpassing arbeidsduur)
dan vraagt u om minder werk in plaats van aanpassing van de werktijden. dat u bijv. die hele zaterdagochtend weglaat, dan kunnen ze daar wellicht iemand anders voor inzetten. zijn toch genoeg jongeren die een baan zoeken voor de zaterdagochtend? of minder uren verdeeld over de hele week.

helaas moet dat wel 4 maanden van te voren worden aangevraagd, maar als ze overstag gaan, kan het wellicht eerder. en ze moeten dan schriftelijk inhoudelijk reageren op uw verzoek. krijg het idee dat dit allemaal mondeling gaat en dan word je meestal gauw afgewimpeld.

lees beiden linken

klik http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/kan-ik-meer-of-minder-gaan-werken.html">hier en

klik http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/mag-mijn-werkgever-een-verzoek-om-meer-of-minder-te-werken-weigeren.html">hier

het zal de relatie met uw werkgever er waarschijnlijk niet op verbeteren, maar wat ik opmaak uit uw reacties is dat u in principe liever bij de werkgever van de nachtdiensten in dienst bent, dan bij de kledingzaak.

heeft u nog hulp/inzicht gevraagd op rechtswinkel.nl?