Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 26-09-2014 18:13:59
Auto & Vervoer

Ongevraagde repartie tijdens apk

Als je niet met de garage hebt afgesproken dat ze je zouden bellen als ze wat zouden vinden dan is het niet netjes dat ze zonder enig overleg de onderdelen vervangen hebben.

als je er 300,00 euro voor over hebt dan zou ik eerst duidelijk maken dat ik het niet netjes vind dat het zonder overleg gerepareerd is en dan de rekening gewoon betalen.

indien je er geen 300,00 euro voor over hebt dan zou ik afdingen op de reparatiekosten (totdat je op een bedrag komt waarvoor je het wel voor wilt doen) en anders eisen dat ze oude onderdelen er weer onder zetten.
zou voor een autogarage meer geld kosten als ze alles weer terug moeten bouwen dan als je jou een fikse korting op de reparatie geven.
maar vermoed dat de onderdelen er misschien wel niet meer zijn.

ze zullen wel geen glazen bol hebben maar soms kunnen ze zien dat er apk-afkeur aan zit te komen.
kan bijvoorbeeld een simpele fuseekogel zijn die op dit moment een beetje speling heeft maar nog net binnen de marges valt en dan weet je uit ervaring dat de kogel een jaar later teveel speling heeft en de auto daarop afgekeurd word.

als een auto wordt afgekeurd betekend dat niet dat deze meteen naar de sloop kan en je een andere moet gaan kopen.
soms kan een auto na een simpele en niet al te dure reparatie gewoon weer goedgekeurd worden, hangt er natuurlijk wel vanaf wat er dan mis is.
is vaak goedkoper dan een andere auto kopen waarvan je niet weet wat je daaraan te wachten staat.