Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

energieverbruik
energieverbruik - 26-09-2014 20:01:07
Huishouden & Energie

Combiketel en/of zonnepanelen?

De prijsverschillen tussen de diverse merken van cv ketels zijn niet zo vreselijk groot, maar ik kan geheel achter het advies van joentje1978 staan, ik heb zelf ook een intergas toestel in huis en dat werkt perfect.
let bij de aanschaf van een combiketel op de comfort klasse uitgedrukt in cwwaarde die staat bij cw3 voor keuken of douche, cw4 voor keuken en douche, cw5 voor keuken en bad cw6 geeft het hoogste comfort en is ook geschikt voor bijvoorbeeld een stortdouche.
voor de aanschaf van zonnecollectoren moet u zelf eens kijken of u daarvoor een geschikt dakvlak heeft bij voorkeur zuid gericht en zomogelijk vrij van schaduwen van dakopbouw of bomen etc. al een kleine schaduw zorgt voor een ernstige rendementsverstoring van de collectoren. kijk voor u aanschaft eerst naar uw jaarverbruik op de energierekening, eventueel piek en dal verbruik bij elkaar opgeteld. het maximaal te installeren vermogen van collectoren niet hoger selecteren als maximaal 80% van uw jaarverbruik.