Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 27-09-2014 10:41:58
Geldzaken & Recht

Bijverdienen

Zoals tijger 1 zegt kunt u beter gewoon wachten tot u 18 jaar wordt, nu inschrijven kost u veel tijd en ergenis (kvk eventueel tijdelijk inschrijven op naam van een van de ouders ?) maar het brengt u verder niets behalve inschrijving leges en jaarlijkse contributiebijlage als eenmanszaak. ook is bij de inschrijving de kvk kritischer geworden of er wel sprake is van het voeren van een onderneming ook omdat veel startende ondernemingen binnen 2 jaar in slaap vallen of stopten.
u heeft inkomsten als bijbaantje van het restaurant en ontvangt u een jaaropgave. als u zelf aangifte inkomstenbelastingen zou willen doen kunt u op het formulier voor 2014 ( inleverdatum 1 april 2015) deze inkomsten kunnen opgeven in de kolom overige inkomsten en zo de inkomsten met de daadwerkelijk gemaakte onkosten kunnen opgeven bij de belastingdienst. zelf denk ik dat u weinig onkosten in rekeing kunt brengen gaat met name om reiskosten (werkelijke of 19 c per km) en kantoorbenodigdheden met bon, uw uren declareren dus niet !) u betaald dan over het verschil inkomstenbelasting en premie zorgverzekeringwet.

het is natuurlijk terecht dat u verplicht bent over alle inkomsten belasting te betalen, dit geldt voor iedere nederlander.
bedenk wel dat u bij een eventuele kontrole door de belastingdienst over deze inkomsten andere mensen (uw zakelijke klanten zoals ondernemers in de horeca etc.) in problemen kunt brengen als ze u zwart of grijs hebben betaald ( onder de tafel zonder factuur, etc.). ze kunnen dan tot 5 jaar later een naheffing - indirect via u - krijgen als er sprake zou zijn van zwart geld en verzwegen inkomsten. dit zullen ze kwalijk kunnen nemen :((

ridder