Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mahadma
mahadma - 28-09-2014 10:54:24
Geldzaken & Recht

Verduistering en wsnp

Deze meneer heeft willens en wetens jarenlang bedragen achterovergedrukt. ik vind het vreemd dat dit bij een controle van de boeken er nooit uitgekomen is. dit is m.i. nooit meer terug te betalen, tenzij meneer de hoofdprijs in de loterij wint, maar die kans sluit ik uit. de vrouw van deze meneer moet dit ook geweten hebben, dat kan eenvoudig niet anders. ik denk aan de dure auto. zoals ik het nu zie, wordt dit wegens terecht ontslag nergens meer een baan. en als er sprake is van een nieuwe baan zal de werkgever zeker niet 20 jaar wachten totdat het bedrag terug betaald is. zoals ik het nu zie in mijn kristallen bol: of meneer geeft zichzelf aan, of meneer wordt aangegeven door de ex-werkgever. vermoedelijk mevrouw ook als medeplichtige in crime. de kinderen gaan naar bureau jeugdzorg, de ouders verliezen het gezag en zien hun kinderen waarschijnlijk nooit meer. en dàt wens ik niemand toe. meneer wordt veroordeeld en komt met een strafblad van dit feit nergens meer aan de bak, dus dat wordt een gekorte sociale dienst uitkering na de celstraf (dit is geen taakstraf meer) in een huurflatje ergens 3 hoog achter, want hun huis raken ze dus ook kwijt. en als er een baantje komt, is dat geen hoogbetaald werk.

persoonlijk zou ik me ook afvragen, hoe goed bedoeld ook door u, of het wel verstandig is om de contacten aan te houden. ik ben geen advocaat of rechts geleerde, maar u draagt kennis van een ernstig misdrijf en meld dit niet. het zo maar kunnen zijn dat u als medeplichtige gezien zou kunnen worden. met alle gevolgen van dien.