Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jostu
jostu - 30-09-2014 16:52:53
Voeding & Gezondheid

Belachelijke declaratie ziekenhuis

[quote=mahadma schreef op dinsdag 30 sep 2014, 13:03]het kan nergens op slaan, maar u bent wel naar het ziekenhuis geweest en daar gebruik van gemaakt, dus dbc's en dus deze rekening. het zou fraai zijn wanneer we iemands diensten zouden kunnen betalen naar wat wij het waard vinden. (wat zou rutte dan per maand ontvangen?) u zou dan ook niet uw huidige inkomen hebben.

het gaat hier niet om wat wij het waard vinden, maar om wat het waard is. gebruikmaken van de diensten van een poli of een seh voor een gecompliceerde behandeling of voor het ontvangen van een spalkje, dat zijn 2 verschillende zaken. aan het dcb systeem valt nog steeds een hoop te repareren. ziektekostenverzekeraars zien een dcb zonder uitgebreide details. juist daarom is het goed dat de cliënt de zorgverzekeraar hierop attendeert.

nb: dat iedereen weet dat men zijn eigen risico per definitie kwijt is op het moment dat men het ziekenhuis inloopt, maakt dat dit normaal en correct is?