Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-10-2014 13:21:14
Auto & Vervoer

Is "kieskeurig.nl" nog wel betrouwbaar

A3seidel schreef op woensdag 1 okt 2014, 10:49: is "kieskeurig.nl nog wel onafhankelijk en betrouwbaar als de "grote jongens" zich weren wegens opgelegde betalingen.
zie:
http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/23143920/__grote_webwinkels_mijden_kieskeurig__.html
kieskeurig.nl was ooit een site waar consumenten hun waarde-oordeel aan een artikel konden geven in een review, ik heb het zelf ook veel gedaan en doe het nog.
dat gedeelte is mijns inziens nog wel betrouwbaar, ik heb nog nooit kunnen bemerken dat er een oordeel, en ik kan uiteraard alleen over mijn eigen reviews schrijven, gemanipuleerd is geworden.
de waarde van een oordeel is in het algemeen erg beperkt, oordelen als "doet het geweldig goed, punt", zonder enige verdere redelijk uitvoerige beschrijving heeft men niets aan en zouden eigenlijk niet toegelaten moeten worden.
net als "waardeloos ding, moet je niet kopen", daar heeft men ook niets aan.

buiten dat is er een prijzen-vergelijkingsdeel voor die webshops/winkels die de goedkoopste prijzen aan een getoond artikel kunnen verbinden, en om dat deel gaat het nu.
bij kieskeurig kan men doorklikken naar de site van een webshop, en voor die doorklikken wil kieskeurig meer betaald hebben, er zijn meer vergelijkingssite's die daar over steggelen.
of het terecht is of niet daar kan ik niet over oordelen, kieskeurig verzorgd ook een hele database met uitgebreide beschrijvingen van en over artikelen, en ook uitleg over van alles en nog wat, en dat kost ook tijd = geld.
maar misschien hebben de directeuren nieuwe broeken met grotere zakken, het kan best zijn dat die ook gevuld moeten worden, maar daar kan ik ook niet over oordelen.
of de betrouwbaarheid van kieskeurig in het geding is v.w.b. de beoordelingen van gebruikers van artikelen, durf ik te betwijfelen, die beoordelingen zijn zoals ze zijn.

het betalen voor de kliks staat los van de beoordeling van artikelen door gebruikers.
het beoordelen van webshops is niet open net als bij (klik->) http://tweakers.net/shopreview">tweakers pricewatch shopreviews , en derhalve blijven de beoordelingen van webshops anoniem en kan daar best manipulatie plaats vinden door kieskeurig zelf.

voor de "bekenden", gompy2 en gompy2,5 zijn "uit de lucht", op naar de gompy100.