Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

target
target - 01-10-2014 17:18:49
Geldzaken & Recht

Zorgtoeslag

De belastingdienst handeld geheel binnen het kader van de wet.

je vergeet namelijk één belangrijk feit.
je kunt de bd niet vergelijken met vodafoon omdat de bd geen bedrijf is en omdat voor de bd geheel andere wetgeving geldt en bij bepaalde omstandigheden wél in zijn recht staat waar elk andere rechtspersoon in nl dit niet zou staan.

de bd heeft ook het recht fouten recht te trekken waarna er geen fout meer is. daardoor werkt in principe de bd uiteindelijk altijd foutloos. ja, met gevolgen voor mensen als jij.

jij mag dan armlastig zijn. er zijn ook tweeverdieners die gigantische bedragen (tienduizenden euro's) kinderopvangtoeslag terug moeten betalen. ook voor hen is zoiets vaak onoverkomelijk.
het is een schrale troost, maar jij bent niet de enige.

in de politiek is er de roep om het anders te gaan regelen. laten we hopen dat dat snel zal gebeuren.
tot die tijd zullen we het ermee moeten doen.

rechtstreekse tip: ga in onderhandeling met bd over een terugbetalingsregeling op maat. beste zoek je hiervoor juridische ondersteuning.