Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peterkeller - 01-10-2014 17:37:23
Voeding & Gezondheid

Digid zorgverzekeraar

Natuurlijk kun je niet van oude oudjes verwachten dat ze zich gaan verdiepen in computeren. die tijd is (voor de meesten) voorbij en niet meer realistisch. maar hetzelfde geldt voor papieren postbehandeling. dat houdt op een gegeven ogenblik ook op, omdat ze het vanwege de leeftijd (of anderszins) het niet meer zelf kunnen.

en als iemand iets niet meer kan, moet die geholpen worden door anderen. dat is toch de basis van ons leven. maar dat geldt zowel met computer als met papieren post.

maar dan moet een keuze gemaakt worden wie gaat helpen. kinderen, familie, vrienden, buren, vrijwilligers of een administratiekantoor. die laatste zijn er natuurlijk in gespecialiseerd, maar vragen daarvoor natuurlijk een (redelijke) vergoeding. met eigen accounts en wachtwoorden is alles heel simpel te doen en te regelen voor de ouderen.

en digid geeft inderdaad een veiligheidsgevoel. en het werkt ook heel simpel en is heel handig.

maar digitaal werken is toch ook zo verdraait handig en zeker ook stukken goedkoper.

• post raakt nooit meer zoek, digitale post komt altijd aan
• geen postzegels meer nodig
• geen papieren archief meer bijhouden
• in je papieren archief raken vaak stukken zoek of worden verkeerd opgeborgen
• nooit meer kopieën maken bij de supermarkt voor een duppie
• geen dure inktpatronen meer
• sporadisch een nota scannen met je printer of gewoon met je smartphone de pagina fotograferen en digitaal verzenden

en wat mensen zo vaak vergeten is, dat met de computer digitaal alles kan en voor elk probleem er een oplossing is. (bijna alles!) veel sneller en vooral ook slimmer kunnen werken, maar natuurlijk in het verlengde daarvan enorme kostenbesparingen voor de bedrijven, maar daardoor ook voor onze eigen portemonnee.

en in het verleden zijn er toch ook onbemande, computergestuurde raketten naar de maan gezonden!