Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 03-10-2014 14:26:15
Huishouden & Energie

Nieuwe kozijnen, beslagen ruiten

[quote=eversteegt schreef op vrijdag 3 okt 2014, 13:38][quote=zoekster schreef op woensdag 1 okt 2014, 17:46]ik hoop dat de oplossing van mein33 u verder helpt. ik zou daar ook niet blij mee zijn. ik vind dat sommigen uw probleem nogal bagatelliseren op het forum.

de oorzaak komt nogal vreemd op me over. zelf heb ik dubbel glas, dan is toch ook het buitenste glas koel? en ik heb nooit last van condensatie, noch binnen noch buiten op het raam. gelukkig!

u kan het bagatelliseren noemen of niet, het is gewoon een natuurwet. net als dat de autoruiten in bepaalde vochtige nachten ook aan de buitenkant beslagen zijn, dauw op de bomen en planten en het tuinmeubilair, etc.

uw dubbel glas isoleert niet zo goed als modern hr+ of hr++ glas. de buitenste ruit is weliswaar kouder dan het binnenste, maar wordt nog steeds 'verwarmd'. de vergelijking klopt dus gewoon niet.
met bagatelliseren bedoel ik dat het probleem wordt gebagatelliseerd. alsof je niet mag klagen want die hr++ isoleert zo goed, dan mag je verder niet mopperen over de beslagen ramen. inmiddels heb ik begrepen dat het normaal is bij hr++. ik zou dat irritant vinden. vanmorgen werd ik wakker met mist, dat vind ik ook altijd zo depri. mijn ramen waren overigens niet beslagen, ook niet door de mist, daar heb ik deze keer extra op gelet.

ik vind het prima dat anderen blij zijn met deze natuurwetten, ik hou het bij mijn dubbele beglazing, if you don't mind.
mijn energierekening is altijd laag, dus daar hoef ik het ook niet om te doen.