Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
katelijntje - 03-10-2014 17:15:43
Geldzaken & Recht

Weigeren van koper muntgeld

Volgens mij mag een winkelier muntgeld niet weigeren daar het een wettig betaalmiddel is.
bij heel veel kassa's geven ze aan welk papieren geld niet geaccepteerd wordt zoals: hiervan hebben we niet van terug (500 euro geloof ik).
ik kan me voorstellen als je bijvoorbeeld 10 euro moet betalen dat ze niet happy zijn als je met 200 muntstukjes van 5 eurocent wilt betalen. mijn ervaring is dat de winkeliers blij zijn als je met muntstukjes betaalt,hebben ze wisselgeld in de kassala ( wel een redelijke).
men kan de klant niet verplichten om te gaan pinnen. als ik b.v. een auto koop voor 10.000 euro doe ik dit niet in cash daar ik het niet prettig vind om met zoveel geld op straat te lopen.maar maak ik het over via internet bankieren of ik pin bij de autodealer wat de dealer liever heeft.