Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 03-10-2014 18:54:07
Huishouden & Energie

Nieuwe kozijnen, beslagen ruiten

Ook hr+ glas kan condenseren, maar in mindere mate dan hr++. hoe lager de u-waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt), hoe meer kans op (tijdelijke) condensatie op de buitenzijde van het dubbele glas en alleen bij bepaalde atmosferische omstandigheden en vochtigheid van de buitentemperatuur. dit is een seizoensgebonden verschijnsel, voornamelijk in de ochtend (koude nacht met heldere hemel, gevolgd door een warmtefront met vochtige buitenlucht), deze condensatie verdwijnt binnen enkele uren.
met andere woorden, hoe lager de u-waarde des te beter is de isolerende werking van het dubbele glas.
zit de condensatie aan de binnenzijde van het dubbele glas dan wordt er te weinig gelucht. zit de condensatie tussen het dubbele glas dan direct aan de bel trekken.bij de beheerder.