Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 04-10-2014 18:58:31
Elektronica & TV

Interactieve tv

Vlinderplant schreef op zaterdag 4 okt 2014, 12:57: dank u voor al uw moeite
. de afstand is 1907 meter. geeft 21.8 mbit aan, maar 18 mbit download en
daadwerkelijke upload 1 mbit telfort aan.
ik heb bij online de check gedaan en daar rolt pakket 2, dus extra, als aanbevolen uit.
maar kan pakket 1 qua uitleg van online nog niet eens aan, laat staan pakket 2.
erg leuk allemaal.
heb overwogen om pakket 2 te bestellen en dan te kijken wat online doet. ik laat het bij overwegen, doen ze niets, heb ik twee pakketten, lekker duur.
de postcode-checks bij online.nl is verlakkerij vlinderplant, nogmaals.
ik heb daar een test gedaan voor mijzelf en ik kon alle denkbare pakketten aangaan die ze daar hebben terwijl de theoretische downloadsnelheid minder als 2 mbit/s.

bij de afstand die jij opgeeft dat je van een centrale woont is 1907 meter.
dan zou je een theoretische downloadsnelheid hebben minder als 18 mbit/s
klik->http://www.providercheck.nl/handleidingen/bericht/48/adsl-snelheidsverlies-en-afstand-tot-telefooncentrale">1,9 km = 18 mbit/s
in praktijk hou je daar met alle verliezen van verbindingen, koppelingen enz nog geen 15 mbit/s over,als je dat al haalt en dat betwijfel ik nog.
ik denk niet daar jij daar prettig interactieve tv, plus internet, plus telefonie (neemt niet zoveel) gaat bedrijven, misschien wel apart maar met tv kijken en volop internetten tegelijk zul je problemen mee krijgen.

hieronder nog wat leesvoer.

internetsnelheid in de praktijk.
denk goed na over de internetsnelheid die het meest geschikt is. om een idee te geven over de snelheid die je nodig hebt staat hieronder een overzicht.
handeling benodigde snelheid
mailen zonder bijlage > 1 mb/s
surfen op simpele websites 1-2 mb/s
social media bijhouden (facebook, twitter, etc) 1-2 mb/s
bellen via internet >4mb/s
youtube video’s bekijken 4-8 mb/s
interactieve/digitale tv via internet 16-24 mb/s
grote bestanden downloaden 8-24 mb/s

zoals te zien is kun je al mailen vanaf 1 mb per seconde. als je een mail opstelt van 500kb duurt het dus een halve seconden voor de mail is verstuurt. voor basis dingen heb je in principe geen snel internet nodig en zul je het verschil in internetsnelheid nauwelijks merken. doe je meerdere dingen tegelijkertijd en deel je de internetaansluiting met meerdere gebruikers? tel dan de totalen bij elkaar op. daarna kun je gaan kijken welk abonnement het meest geschikt is. houd daarbij wel rekening met het feit dat de internetsnelheid die bij je abonnement hoort geen garantie is dat je die snelheid ook altijd haalt. als je een abonnement hebt met een snelheid van 20mb/s betekent dit dat de maximale snelheid die je kunt halen 20mb/s is. in praktijk is er echter altijd een verlies in snelheid. dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren bijvoorbeeld de techniek van de het internet, de afstand van jouw huis naar het wijkcentrum, de kwaliteit van de lijn en hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik maken van een verbinding. het is verstandig rekening te houden met dit verlies, het is namelijk erg vervelend als de snelheid van je internet niet berekend is op je persoonlijke gebruik.

bron, klik-> http://internetsnelheid-testen.nl/internetsnelheid-in-de-praktijk/">internetsnelheid in de praktijk

dit verhaal schrijf ik niet voor jou alleen want deze problemen komen geregeld hier op dit forum voor bij dus wellicht dat anderen er ook wat aan zullen hebben.
in ieder geval suc6 gewenst met je keuze's.