Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 09-10-2014 23:11:27
Geldzaken & Recht

Toeslagen belastingdienst

@tenormin

laat edrick maar kletsen.

het is echt heel simpel. ik zal het u proberen uit te leggen. stel u hebt in 2010 voor het eerst zorgtoeslag asngrvraagd , met zeg een inkomen van € 20.000. dan krijgt u een voorschotbeschikking aan de hand van dat bedrag. het doet er totaal niet toe wat uw inkomen bijvoorbeeld in het jaar ervoor geweest is en ook kijkt de belastingdienst niet wat uw inkomen in dat lopende jaar is. eind 2010 verstrekt de belastingdienst automatisch een nieuwe voorlopige beschikking zorgtoeslag 2011. het inkomen hebben zij een beetje opgehoogd ivm inflatie en zo, dus zeg € 20.200.

in de loop van 2011 krijgt u de definitieve beschikking zorgtoeslag 2010 aan de hand van uw gegevens van de asngifte inkomstenbelasting 2010. als nu dat inkomen stel € 21.000 is, moet u toeslag terugbetalen. maar de belastingdienst past niet uit zichzelf de voorlopige beschikking 2011 aan.

en dat blijft zo doorgasn en doorgaan tot uzelf wat doet. en wel het inkomen aanpassen naar in ieder geval een beetje hoger dan het jasr ervoor. als u dan in een jasr niet toevallig grote aftrekposten hebt gehad, kan het nooit zijn dat u terug moet betalen.

als u uw aangifte inkomstenbelasting laat invullen door de belastingdienst, (gaat u bij de duivel te biecht? ;-), vullen zij alleen uw aangifte in, maar zij passen niet uw toetsingsinkomen aan. en zo blijft u in die vicieuze cirkel.

ik verzorg voor mijn omgeving de nodige asngiften inkomstenbelasting. helaas geeft het programma van de belastingdienst niet aan op hoeveel toeslag men eventueel recht heeft. en ook niet wat de te verwachten toeslag is voor het jasr daarop. dat kan ik wel uitrekenen, maar daar heb ik geen zin in.

daarom koop ik ook altijd het programma van elsevier en maak ik ze twee keer. als de uitkomst bij beide hetzelfde is, op hooguit € 1,00 verschil, weet ik dat ik geen fouten hebt gemaakt, maar dat programma geeft ook aan wat men aan toeslagen moet ontvangen, en ook de verwachte toeslag, bij ongewijzigde omstandigheden in het nieuwe jasr.

mochten dus de lopende toeslagen te veel afwijken van die uitkomsten, dan geef ik meteen een wijziging door via de site toeslagen.

op op uw probleem terug te komen. als u dus dit jaar over verleden jasr toeslag hebt terug moeten betalen, is het verstandig uw aanslagbiljet erbij te nemen, in te loggen op de site toeslagen, uw vastgestelde inkomen van verleden jasr te verhogen met zeg € 500, en dat gewijzigde inkomen door te geven via die site. dan hoeft u in ieder geval niet na te betalen en krijgt u wellicht, dat gaat automatisch, nog een beetje nabetaald.