Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 10-10-2014 17:30:30
Computers & Telefonie

Vliegende drone met camera

Model vliegtuigen veroorzaken hetzelfde geluid.... en die mogen wel normaal gebruikt worden......

ik ben tegen gebruik bij mooi weer in woonwijken als ik buiten zit, niet alleen in zwembroek maar ook met jasje aan tijdens bbq....

het is voor natuur opnames ideaal en ook je huis verkopen, een luchtfoto trekt meer aandacht en een makelaar doet het daarom ook graag.
het blijkt beter te verkopen als de eerste foto van het huis uit de lucht komt.

een drone.... ja dat is meestal een militair met munitie en dus is die naam fout.
er waren 20 jaren terug al model vliegtuigen met camera dus alleen die naam is er bij gekomen.

ik zie het als duur speelgoed en op marktplaats staan ze vaak na een jaar omdat het tegenviel, het besturen is niet altijd makkelijk en er zijn vliegtuigen en helikopters want vrijwel niemand maakt hier onderscheid in.

zelf vlieg ik met hete lucht ballon, met hobby brander heet stoken en met kleine nauwelijks hoorbare propeller bestuurbaar gemaakt en dan maar wachten tot hij afkoelde.
die geruisloze kan tot 30 minuten in de lucht hangen, tussen 15 en 50 minuten afhankelijk van wind en temperatuur buiten dus zelfs een trouw partij filmen is mogelijk.

mijn mini ballon met draadloze camera is dus geen drone en hoe moet de politie hier tegen optreden.
verder staat er geen omschrijving wat een drone nu precies is....

mijn oude lijkt op cesna model is er ook nog met camera, maar als ik deze laat landen op onbewoond eiland moeten zij op zoek naar de afstandbediening....
dus iemand pakken is lastig en ik zie zowel bij de ballon als cesna de politie tijdig aankomen.
de cesna maakt wel meer lawaai dus verwacht ik eerder klachten en daarom vlieg ik nu milieu vriendelijker en makkelijker te bedienen ballon... en nog betere beelden ook.

verder is de landelijke wetgeving en de plaatselijke apv vaak in strijd met elkaar en weet de politie vaak niet eens elke apv want ze werken in meerdere gemeentes dus ook voor hun een ramp om waterdicht proces verbaal te schrijven.
vooral de vaak aanvullende apv die plaatselijk soms sterk verschillen is een reden voor vrijspraak als er iets in staat dus hoe meer de gemeentes doen, des te groter de kans dat je vrijuit gaat.

ja, regels, hoe goed bedoeld ook werken elkaar regelmatig tegen en daarom is het veel kranten berichten maar nauwelijks optreden...