Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bouke1966
bouke1966 - 11-10-2014 08:40:22
Geldzaken & Recht

Toeslagen belastingdienst

[quote=tijger1 schreef op donderdag 9 okt 2014, 20:19]ik heb zelden grotere onzin gelezen.

de eerste keer vraagt men zelf een toeslag aan. men krijgt ern toeslag omdat men het in dat jaar nodig heeft. juist veel mensen kunnen dat niet voorschieten en tot een paar maanden ná het jaar wachten om die toeslag te ontvangen.

als men zorgt dat die schatting een beetje zorgvuldig gebeurt en dan het inkomen nog wat verhoogd om safe te zitten, hoeft men niets terug te betalen.

afgezien daarvan kan men voor bijvoorbeeld zorgtoeslag nog bijna € 80.000 hebben boven het vrijgestelde vermogen, voordat men daarvoor niet meer in aanmerking komt.

als er een wijziging is in de financiële snituatie van ern persoon, kan hij dat met een pasr muisklikken doorgeven en wordt het bedrag aangepast,

de belastingdienst zet helemaal geen "mannetjes" neer om een en ander uit te pluizen. aangiften worden gewoon gecontroleerd en een definitieve beschikking wordt opgelegd.

dus helemaal niet "onsmakelijk" of erop uit zijn zoveel mogelijk "slachtoffers" te maken.

dat heel veel mensen te beroerd zijn om hun papieren te controleren en/of wijzigingen door te geven maakt dat de problemen die zij ondervinden door het teveel ontvangen voorschotbedrag, hun eigen schuld.

afgezien hiervan, vind ik dat alle toeslagen moeten worden afgeschaft. onzinnig rondpompen van geld. maakr dat zullen uw persoonlijke kringen wel niet willen.

helemaal mee eens..... misschien zou het zelfs een idee zijn om een basis inkomen in te voeren. zoals laatst in vpro documantaire