Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 11-10-2014 16:27:18
Computers & Telefonie

Mobiele data uit, toch data verbruikt

Als er een optie op de telefoon zit om mobiele data uit te zetten en desondanks maakt de telefoon toch gebruik van mobiele data, ook al is het heel weinig, dan moet je bij de leverancier van die telefoon zijn. als vodafone de leverancier is, dan moet je dus bij hen zijn in die rol. anders moet je bij de winkel zijn waar je 'm gekocht hebt.

dat wordt natuurlijk een kansloze strijd. als de winkel al iets doet, dan verwijzen ze waarschijnlijk naar de fabrikant en die zal op z'n beurt weer naar google, het is hun besturingssysteem, verwijzen.

dan bestaat er altijd misschien nog de mogelijkheid dat een app inderdaad, ondanks de instelling, toch data gebruikt. ligt dat dan aan de app of aan de telefoon/android die dat toelaat?

vodafone als leverancier van mobiele diensten staat in ieder geval in z'n recht. want zijn kunnen er in ieder geval niets aan doen dat de telefoon data gebruikt. alleen als je data via vodafone uitgezet had, dan was het een ander verhaal.