Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 11-10-2014 18:58:50
Computers & Telefonie

Mobiele data uit, toch data verbruikt

@jasperv,

ik heb precies hetzelfde gehad, echter bij simyo.
het is bij mij een aantal keren gebeurd tijdens het testen met instellingen volgens mij want anders zou ik het niet weten.
en misschien is er ook bij mij wel een moment geweest dat er eventjes iets door kan glippen (samsung galaxy smartphone)
ik lette even niet op met het overzetten van de verbindingen van "mobiele gegevens" naar uitsluitend wifi.
in die tijd hebben een paar applicaties verbinding kunnen maken via het netwerk en dat wordt dan geregistreerd als "internet op je mobiel".
klik-> https://dl.dropboxusercontent.com/u/43364202/11-10-2014-17.41.49.jpg">hier
internetdata gaat dan over de bellen/sms'n bundel maar wordt wel geregistreerd als zijnde internetverkeer.
bij mij is het niet zo veel maar ik denk dat er bij jou dure roaming kosten bij komen omdat het in de vs gebeurd is, tenminste zo is mijn vermoeden.

op de site van mijn provider simyo kan ik expliciet aangeven of ik wel of géén internet op mijn mobiel wil hebben.
ik heb dat wel aangezet voor nood want ik gebruik op mijn telefoon alleen wifi maar heb ik persé informatie nodig van internet en heb ik geen wifi ergens, dan kan ik er toch bij komen, het kost me alleen veel meer als dat ik een specifieke internetbundel zou hebben.
zet ik die internet mogelijk voor mijn mobiel écht uit op de simyo-site, dan kan ik doen wat ik wil, maar ik krijg geen verbinding met internet.
mijn concrete vraag, heb jij ook die mogelijkheid bij vodafone?
dan zou je dat zo in kunnen stellen, vandaar.

v.w.b. de privacy:
quote:

cbp
radar heeft het college bescherming persoonsgegevens (cpb) om een reactie gevraagd. vodafone vertelt haar klanten tenslotte dat zij niet mogen registreren waar de data in hun bundel aan opgaat, vanwege van de privacywet. het cbp stelt echter dat de privacywet providers niet verbiedt telecomgegevens te slaan om hun klanten inzicht te kunnen geven in hun verbruik. zij zeggen dat vodafone moet kunnen aantonen waar de kosten die zij aan de klant berekenen op zijn gebaseerd.

klik hier-> http://www.radartv.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/15-09-2014/mysterieus-dataverbruik-vodafone-het-vervolg/">tros-radar