Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 13-10-2014 17:58:03
Geldzaken & Recht

Woningruil

Even verder gezocht en ik lees op svnk dit:
bij de woningtoewijzing van sociale huurwoningen maken wij onderscheid tussen ‘woningzoekenden van de regio’ en ‘vestigers’. woningzoekenden van de regio gaan vóór op vestigers. u bent woningzoekende van de regio als u staat ingeschreven in het bevolkingsregister van één van de gemeenten in noord-kennemerland. u bent ook woningzoekende van de regio als u één van de volgende vragen met 'ja' kunt beantwoorden:

hebt u de afgelopen tien jaar zes jaar aaneengesloten in de regio noord-kennemerland gewoond?
bent u minimaal 20 uren per week werkzaam in de regio met minimaal een jaarcontract, of volgt u een voltijd dagopleiding in de regio?
bent u gepensioneerd, vut'er, remigrant, arbeidsongeschikt of gescheiden (zonder te beschikken over zelfstandige woonruimte) of langer dan 2,5 jaar werkloos?

als u de bovenstaande vragen met 'nee' moet beantwoorden en niet ingeschreven staat in het bevolkingsregister van een svnk-gemeente, dan bent u vestiger.

de woning wordt toegewezen aan de kandidaat met de langste inschrijftijd. hoe vaak u reageert op woningen heeft geen invloed.

uitzonderingen hierop zijn de zorgwoningen en woningen met vijf of meer kamers. daarbij kunnen bepaalde kandidaten, ook vestigers, voorrang krijgen.

*********

dus je bent echt niet verplicht je hele leven te blijven zitten in je huidige woning. je kunt je gewoon inschrijven en ja, dat kan even duren. overal zijn wachttijden voor een woning, dus ook daar.