Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 15-10-2014 18:27:05
Garantie & Verzekeringen

Apotheker rekent te veel.

Dus:

eerste uitgiftegesprek

zo wordt er nu ongeveer €6 in rekening gebracht voor het eerste uitgiftegesprek. dat moet bij elk nieuw medicijn dat een patient krijgt. dit staat apart op de rekening die patienten van de verzekering krijgen. uit de meldactie van de npcf, waar zo'n 9.000 mensen aan mee deden, blijkt dat heel veel mensen wel betalen voor dit gesprek, maar het gesprek niet kregen. wind: "het gaat ons erom dat mensen weten dat zo’n gesprek belangrijk is. gelukkig zien we ook dat mensen die zo’n gesprek wel hadden met hun apotheker er heel tevreden over zijn."

terhandstellingsbedrag
naast de kosten voor het eerste uitgiftegesprek vind je vanaf 1 januari 2014 op je rekening ook ongeveer €6 voor terhandstelling van het medicijn. dit zijn kosten die je altijd betaalt voor het ophalen van een medicijn, ook als je het voor de tweede of derde keer ophaalt. de kosten worden in rekening gebracht voor de dienstverlening van de apotheek.

het door jou betaalde bedrag klopt dan dus wel.