Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hrdwerrorman
hrdwerrorman - 16-10-2014 11:25:40
Huishouden & Energie

Het werken met een krimpkousje

Dag barnhoorn,

krimpkous gebruik ik al meer dan 30 jaar. in vele soorten, kleuren, maten en dikten. het makkelijkst en snelst vind ik de aansteker met gas, doch wanneer de soldeerbout warm is kan het met kleine, dunne kousjes ook daarmee. de veel grotere maten krimpkous verhitte ik met mijn (ongeregelde) hittepistool/verfafbrander.
tip:
wanneer je draden die in weer en wind zitten, b.v. aan de fiets, wilt verbinden dan verdient het aanbeveling een beetje zuurvrije vaseline na soldering op dat punt aan te brengen alvorens de krimpkous er overheen te schuiven. bij verhitting van de kous loopt de vaseline mooi uit over de hele soldering en een beetje over de draadisolatie. je krijgt dan een veel duurzamer verbinding.

hardwareerrorman.