Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
manwijf - 16-10-2014 14:16:41
Geldzaken & Recht

Huur verrekenen met borg

@ruudolf
het zal echt zo'n vaart niet lopen hoor. laat hem maar kletsen. ik verhuur zelf een apartement en heb al het een en ander meegemaakt. de borg is bedoeld om een verhuurder te beschermen tegen : vertrek zonder aankondiging (je moet immers een andere huurder zoeken) en eventuele vernielingen. daar is hier geen sprake van.
het inschakelen van een incassoburo is verder niet kosteloos. om niet te zeggen heel duur. afgezien dat hij geen enkele kans maakt, kost het aanspannen van een rechtsspraak een vermogen. ik kan het weten want ik heb het zelf aan de hand gehad. en daar was wel degelijk een geldige reden voor. maar dan nog. hier op dit forum wordt ook zo makkelijk geroepen 'dan moet je maar naar de rechter gaan', maar neem van mij aan, dat je er op los gaat om je gelijk te halen. je recht halen bij de rechter is alleen weggelegd voor iemand met een geldboom. een pro-deo advocaat is niet voor de gewone man weggelegd. die is er alleen voor asielzoekers en sociale onbenullen.

dus : vereffen je huur gewoon met de borg, dan benadeel niemand en heb je aan je verplichtingen voldaan. hij heeft geen enkel bewijs van het feit dat jij zgn. mondeling toegezegd zou hebben dat hij de borg mag houden. hij mag je zeker niet uitzetten. dat mag nog niet wanneer er maanden achtereen niet wordt betaald. daarvan kun je gelijk aangifte doen. de politie doet verder helemaal niets in dit soort gevallen. ook zo'n groot misverstand.