Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 16-10-2014 14:19:10
Computers & Telefonie

Capaciteit lokaal c

@marjan40,

blijkbaar een oude(re) computer met een harde schijf met weinig opslagruimte.
klik maar eens op hier in m'n eerdere reactie en kijk wat je onder xp kunt doen:

ga naar "deze computer". klik met de rechtermuisknop op de schijven onder "stations op lokale vaste schijven" en kies: "eigenschappen". nu zie je hoeveel ruimte er vrij is.

ga naar start - configuratiescherm - programma's toevoegen of verwijderen.

let op: verwijder alleen onderdelen waarvan je weet wat het is. er kunnen ook drivers en servicepacks in de lijst staan, die je niet kunt missen. zoek bij twijfel het programma eerst op, en verwijder het als je zeker weet wat het is.

ga naar start - mijn documenten/mijn afbeeldingen/mijn muziek.

muziekbestanden en video's nemen de meeste ruimte in. ook hier kun je beter geen bestanden weggooien waarvan je niet weet wat het is. verwijder nooit bestanden van windows (ook geen lettertypes).

start - configuratiescherm - prestaties en onderhoud - ruimte op de vaste schijf vrijmaken.

windows geeft een overzicht van de computerbestanden die veilig verwijderd kunnen worden: o.a. tijdelijke bestanden en de inhoud van de prullenbak. je ziet direct of het veel schijfruimte oplevert.

start - configuratiescherm - programma's toevoegen of verwijderen - klik aan de linkerkant op windows-onderdelen toevoegen of verwijderen.

windows geeft een overzicht van windows onderdelen die verwijderd kunnen worden, zoals fax services en outlook express. verwijder alleen onderdelen waarvan je zeker weet dat ze niet gebruikt worden.
(bron:pepermunt.net)

laathttp://www.piriform.com/ccleaner"> ccleaner eens draaien (groene knop)