Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 17-10-2014 12:45:43
Geldzaken & Recht

Grond kopen met kabels en leidingen

Ik verbaas me een beetje (erg)...

als een gemeente grond voor de openbare dienst in gebruik geeft aan een particulier dient er eerst te worden nagegaan of er kabels en/of leidingen in de grond liggen. dat is hier dus al lang bekend.

het is een normale zaak dat een gemeente -alvorens deze een perceel grond in gebruik geeft- de in die grond aanwezige kabels etc laat verleggen en wel op kosten van de ingebruiknemer. dit is de normale procedure.
maar de gemeente waar het hier om gaat is wel erg gemakkelijk.

als de grond (groenvoorziening) door de gemeente aan een particuliere eigenaar wordt verkocht is het méér dan gewenst dat de aanwezige kabels en leidingen eerst worden verlegd. de daarmee gepaard gaande kosten zijn soms zo hoog dat het niet aantrekkelijk is om te kopen.
als de gemeente die verlegging niet nodig vindt dan ontstaat bij verkoop de situatie dat kabels en leidingen van (bij voorbeeld) nutsbedrijven in particuliere grond komen en dat moet ten alle tijde worden voorkómen. een gemeente moet dit dus niet willen.

ik vind dit een rare zaak.