Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 17-10-2014 13:18:05
Geldzaken & Recht

Grond kopen met kabels en leidingen

[quote=mark555 schreef op vrijdag 17 okt 2014, 13:08]bij elke gemeente komt dit voor. vraag het even bij de gemeente na. zij zullen u goed informeren. vraag dan gelijk even een kort schriftelijk antwoord als u echt zekerheid wilt hebben.
antwoorden zijn goed, het antwoord van jantom over wat normaal is of niet is, is zijn eigen perceptie.

succes,
gemeenteambtenaar

wat ik schreef is het beleid van de gemeente waar ik als juridisch-administratief medewerker bij dit soort grondzaken betrokken was. ik werkte bij het grondbedrijf en dit was een aspect. in de praktijk lukte het meestal niet de bewoners op één lijn te krijgen en dan gaat de zaak niet door. de kosten van verlegging zijn meestal de bottleneck. doorgaande nutsleidingen over privégrond is in elk opzicht uit den boze.
als de grond wel zó wordt verkocht moeten erfdienstbaarheden worden gevestigd en het gebruik van de grond wordt dan ook drastisch beperkt. vaak gaan mensen wat boven op de leiding zetten (tuinhuisje of zo) en dan moet het weg vanwege ... vul maar in. dit geeft problemen. om dat te vermijden moeten de kabels worden verlegd. de enig goede oplossing helaas.