Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 17-10-2014 13:59:01
Auto & Vervoer

Ov chip

[quote=postduif54 schreef op vrijdag 17 okt 2014, 13:00]eenvoudiger is het, als van ieders bruto inkomen gewoon 1% wordt afgehouden om het ov te betalen. dit is net zo'n onzalig idee als wat er nu al jaren gaande is met met het in leven houden van de publieke omroepen die ook door een belastingheffing voor iedereen wordt betaald.
het gevolg is exorbitante salariëringen van diverse opvreters van allerlei pluimage en meer gemeenschapsgeld dat weggespoeld wordt aan het continu vertonen van herhalingen.
vroeger werden deze opvreet clubs betaald naar het aantal leden.
als er dan rotzooi geleverd wordt daalt het aantal leden en worden de toelages minder, en zo hoort het ook.
betaald worden naar geleverde prestaties.

het is net zo'n onzalig idee als dat er gemeentes zijn die de hondenbelasting door een gehele bevolking van een gemeente laten betalen, ook al heb je geen enkele hond in huis, zwolle is bijvoorbeeld zo'n gemeente.
en zo kunnen we nog wel even door gaan met onzalige ideeën.

het idee een overkoepelende "ov-chipkaart" over elk soort vervoer is op zich best een goed idee, iedereen betaald voor wat men heeft verreisd, alleen de uitwerking klopt nog niet helemaal.
er zijn nog teveel aparte koninkrijkjes (bedrijven) die ieder een zo goed mogelijk dekkend deel van een gedane reis betaald willen hebben, en met name door die versnippering van trajecten over de diverse bedrijven, die steeds wisselen, behalve de ns, krijgt men deze ellende van continu in en uit checken bij het overstappen.
mensen die een traject verreizen bij 1 en dezelfde onderneming hebben niet zoveel last.