Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

endemion
endemion - 17-10-2014 16:47:01
Computers & Telefonie

Capaciteit lokaal c

Gasten, dus iedereen na de eerste 10 reacties. hebben jullie nu niet door dat er allang afdoende geantwoord is? ik geloof ook dat vele de originele vraag niet gelezen hebben en enkel op de titel reageren. vooral diegene die het hebben over meer opslagcapaciteit kopen. heeft natuurlijk totaal geen nut als je niet weet waar je capaciteit aan op gaat zoals uit de vraag bleek.

ik wou nog 1 optie noemen ivm capaciteit gebrek namelijk een tooltje om je gebruikte capaciteit overzichtelijk in kaart te brengen.
http://windirstat.info/">http://windirstat.info/

dit kan handig zijn als tootljes zoals ccleaner niks noemenswaardigs uithalen. zo kan het zijn dat je ergens een hoop data hebt weggeschreven waar je je niet van bewust bent. een lading films/muziek oid waarvan je niet meer weet waar je het gelaten hebt bv. een zelfreplicerend virus zou ook je hele schijf met kopietjes van zichzelf kunnen volschrijven om nog maar eens iets te noemen. ergens kan een ophoping van tijdelijke/oude data blijven hangen waar zoiets als ccleane niet op checkt zoals transcoding data van een dlna server bv. etc.

(defragmenteren doet weinig wbt vrije ruimte creƫren, ja je hebt stukjes data die niet netjes in een block passen en zo toch een heel block in beslag nemen maar dat zal hooguit een paar procent op je totale capaciteit zijn, defragmenteren zet enkel de data op je schijf netjes naast elkaar)