Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-10-2014 09:33:23
Huishouden & Energie

Te weinig postzegels

Als ik het goed begrijp komt de strafportkaart niet tegelijk met het betreffende poststuk aan? dat is merkwaardig, want hoe kun je dan weten over welk poststuk het gaat en wat je eventueel weigert te ontvangen? ik vraag me af wat ze bij postnl met dit kaartencircus willen bereiken. volgens mij kost het meer dan het oplevert, omdat veel mensen die dingen over hun hoofd gooien. volgens mij volkomen terecht, zeker als je zo'n kaart krijgt als je de ontvanger van het poststuk bent. de afzender is verantwoordelijk voor de juiste frankering, niet de ontvanger. postnl moet dus bij de afzender zijn om de centen op te halen.

wat postnl zou moeten doen: onvoldoende gefrankeerde stukken retour afzender sturen. dat lukt heel even, namelijk totdat wij allemaal besluiten om geen afzender meer op de envelop te zetten. dan moeten ze het wel doorsturen. ik denk dat het goedkoper is voor postnl om hun verlies te nemen, want die kaarten en herinneringskaarten kosten ook een pak geld. er is maar één manier om onderfrankeren te voorkómen: posttarieven die door de mensen nog als redelijk worden ervaren. het is de laatste jaren de spuigaten uitgelopen met tariefsverhogingen, wat je tegenwoordig moet plakken is diefstal bij daglicht, niet normaal meer.
hoe kan het zijn dat ik vanuit frankrijk een aangetekende brief met handtekening voor ontvangst voor onder de 7 euro naar nederland kan laten sturen en dat binnen het kleine nederland, dus niet eens naar het buitenland, hetzelfde 11 euro moet kosten? precies: la poste is nog (grotendeels) een staatsbedrijf en postbezorging dus nog een publieke taak en zo hoort het ook.
bij het geprivatiseerde postnl zijn het personeel en de klanten er de dupe van dat de aandeelhouders steeds meer winst willen zien en daarvoor zitten jullie je groen en geel te plakken!

ik heb die kaarten en herinneringen altijd weggemikt, nooit meer iets gehoord. je maakt mij niet wijs dat ze bij postnl niet weten dat heel veel mensen hetzelfde doen. dus kunnen ze het beter afschaffen.