Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janpg - 18-10-2014 23:19:55
Vakantie & Reizen

Inbeslagname sleutelhanger door marechaussee

Ik heb een bewijs van ontvangst (art.94 lid 3 wvsv) moeten ondertekenen en kreeg daar zelf een copie van. ik ben verhoord door een wachtmeester der kon.marechaussee district zuid, brigade scheldestromen, zijn naam heb ik ook nog. die verklaard op grond van het bepaalde in artikel 94 van het wetboek van strafvordering inbeslaggenomen te hebben:
uniek volgnr.: 1
soort goed : sleutelhanger hoeveelheid: 1 stuks
kleur: goud
bijz.heden: is in feite een kogel

is het een misdrijf als ik een kogel met een lege huls bij me heb.

de marechaussee vertelde mij dat als ik de betreffende sleutelhanger aan mijn fietssleutel had en gezien zou worden door een agent, dat de agent dan ook mijn sleutelhanger in beslag zou nemen, maar dat het verder met een sisser af zou lopen.
omdat ik me nu met dezelfde sleutelhanger waaraan een kogel met lege onbruikbaar gemaakte huls op een vliegveld bevond, beging ik een misdaad.
ik zie het verschil niet zo en zou graag met de betreffende officier van justitie van gedachten wisselen. uiteindelijk ben ik zelfs niet beboet.