Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 19-10-2014 11:10:15
Computers & Telefonie

Capaciteit lokaal c

[quote=lekkerisdat schreef op zondag 19 okt 2014, 05:38][quote=helediepezucht schreef op vrijdag 17 okt 2014, 20:27]weinig computerkennis op dit forum zeg
zo te zien aan de link, pas je hier dus prima thuis, welkom jongen!
scherp van jou lekkerisdat, dat meen ik echt.

ik had na het plaatsen van deze vraag in de nieuwsbrief gelijk het vinkje weg gehaald voor reactie's ontvangen, dus deze is me "ontglipt". ;-)
maar ik denk dat het beter was geweest als je duidelijk had gemaakt waarom het advies van deze helediepezucht om een programma te downloaden van download.com niet zo erg slim is en ook "gevaarlijk", daarom doe ik het even voor je.

alle gratis programma's die bij download.com aangeboden worden zitten verpakt in adware/malware installers, de zogenaamde wrappers.
daar krijgen ze voor betaald en voor niks gaat de zon op, de pijp bij download.com moet ook roken.
het in stand houden van een server kost ook veel geld en filantropen zijn er maar weinig op de wereld.

quote:

download.com voegt malware-installers toe aan downloads

download.com, onderdeel van cnet, blijkt downloads te voorzien van malware-installers. in sommige gevallen gaat dit in tegen de licentievoorwaarden van de originele software. de site adverteert met het aanbieden van spyware-vrije software.

nmap-ontwikkelaar gordon 'fyodor' lyon ontdekte dat download.com een malware-installer aan zijn gebruikers van de website probeert op te dringen als ze de portscanner via de website willen downloaden. de oorspronkelijke installers zijn ingepakt in een programma van cnet, dat aanbiedt een toolbar te installeren. ook andere opensourcesoftware zoals mediaspeler vlc en netwerktool wireshark bleken te zijn voorzien van de ongewenste software.

dat de downloadwebsite malware toevoegt is vreemd; download.com beloofde in 2005 geen met spyware gebundelde software meer aan te bieden en heeft tot op heden deze belofte op hun website staan. lyon noemt het ongevraagd toevoegen van malware niet alleen immoreel, maar ziet ook een schending van de aangepaste gpl van nmap. de licentie staat alleen installers toe die onder dezelfde gpl vallen als nmap zelf.

cnet heeft nog niet publiekelijk gereageerd op de ontdekking van lyon, wel is de originele installer van nmap inmiddels in ere hersteld. op insecure.org wordt een tijdslijn van de gebeurtenissen bijgehouden. in een steekproef van tweakers.net lijkt de meest populaire software niet meer aangeboden te worden met de spyware, maar duikt de software wel weer op bij lager genoteerde software in de lijsten. ook blijkt cnet al enkele keren van type malware te zijn gewisseld. oorspronkelijk werd microsofts bing-toolbar meegeleverd, maar de softwarereus uit redmond heeft het samenwerkingsverband met de downloadsite laten verbreken.


bron, klik-> http://tweakers.net/nieuws/78615/download-punt-com-voegt-malware-installers-toe-aan-downloads.html]strongtweakers[/b">

klik-> https://www.google.nl/search?num=40&newwindow=1&q=download.com+gebruikt+wrappers&oq=download.com+gebruikt+wrappers&gs_l=serp.3...1197784.1209622.0.1210771.37.32.0.5.5.0.80.1627.32.32.0.msedrc...0...1c.1.56.serp..15.22.868.-glqngddwpa">download.com gebruikt wrappers

hopelijk hebben er geen mensen gebruikt gemaakt van de link van deze "expert" helediepezucht.

verder denk ik dat het uitlezen van het programma's zoals spacemonger maar ook windirstat, voor een gebruiker met niet al te veel inzicht veel te ingewikkeld is.
mijn inschatting is dat een programma zoals free disk usage analyzer, die ook nog in het nederlands gezet kan worden, veel overzichtelijker en begrijpelijker is voor iemand met niet al te veel kennis, maar dat is mijn persoonlijke inschatting.

klik-> http://www.extensoft.com/?p=free_disk_analyzer">free disk usage analyzer

geheel gratis en zonder adware en malware.