Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 20-10-2014 15:31:14
Geldzaken & Recht

Geld teruggave bij aankoop

Hallo ingevelthoven,

.....ik wil gewoon graag mijn geld terug.......
tja, maar als je dit niet van te voren afgesproken hebt .....
in een winkel geldt altijd koop = koop.
eventueel ruilen tegoedbon, of geldteruggave is altijd coulance.
meestal staat er wel aangegeven wat de 'regels' zijn en anders had je dit even moeten vragen.
nog aardig dat je een tegoedbon kunt krijgen.
houd wel even de geldigheid in de gaten:

een tegoedbon kunt u krijgen als u een product terugbrengt naar de winkel. u hebt bijvoorbeeld zelf spijt van uw aankoop en u had geen klacht over het product. de wet zegt in dit soort situaties: koop is koop. ruilen is geen wettelijk recht, maar een gunst van de verkoper. de verkoper mag daarom ook voorwaarden stellen aan een tegoedbon. bijvoorbeeld: hoelang de bon geldig is. of dat u alleen een ander product mag kiezen en u geen geld terug krijgt. u kunt er zelf voor kiezen of u de tegoedbon wilt accepteren. wilt u geen tegoedbon? dan hoeft de verkoper niets anders aan te bieden in deze situatie.
hoelang is een tegoedbon geldig?

er bestaan geen regels voor hoelang een tegoedbon geldig moet zijn. de verkoper moet wel van tevoren melden hoelang de tegoedbon geldig is. staat er alleen een uitgiftedatum op de tegoedbon? dan is de tegoedbon vijf jaar geldig.
(bron:consuwijzer)

met vr.gr.