Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 20-10-2014 20:02:53
Geldzaken & Recht

Conflict elektricien

Je hoeft niet alleen fixed prices af te spreken.

maximaal 10% overschrijding
de wet zegt nu, dat een richtprijs met niet meer dan tien procent mag worden overschreden wanneer er een prijsindicatie is afgegeven, die het karakter van zo'n richtprijs heeft. dreigt de uiteindelijke prijs met meer dan tien procent van de richtprijs te moeten worden overschreden, dan mag dat alleen, wanneer de opdrachtgever zo tijdig mogelijk daarover wordt gewaarschuwd. de opdrachtgever moet dan ook in de gelegenheid worden gesteld om het werk alsnog te beperken of te vereenvoudigen. de aannemer moet binnen redelijke grenzen daaraan meewerken. gebeurt dat niet, dan is het recht verspeeld om de richtprijs met meer dan 10 % te overschrijden.

http://www.advocatenkantoorvandenakker.nl/publicatie_prijs_voor_het_werk.asp">bron

gebaseerd op de volgende wetsartikelen.
art 7:752 lid 2 bw

2
indien een richtprijs was bepaald, zal deze richtprijs met niet meer dan 10% mogen worden overschreden, tenzij de aannemer de opdrachtgever zo tijdig mogelijk voor de waarschijnlijkheid van een verdere overschrijding heeft gewaarschuwd, om hem de gelegenheid te geven het werk alsnog te beperken of te vereenvoudigen. de aannemer zal binnen de grenzen van het redelijke aan zulke beperking of vereenvoudiging moeten meewerken.

leest u ook dit over richtprijs.
klik https://www.consuwijzer.nl/huis-tuin/werkzaamheden/afspraken-over-prijs-met-aannemer-schilder">hier

mocht u de afspraken op de mail krijgen, dan kunt u altijd nog uw licht opsteken op
rechtswinkel.nl