Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 23-10-2014 02:54:25
Geldzaken & Recht

Onverdeelde boedel bij erfenis

Vreemd verhaal!

uw oom was alleen toeziend-voogd ten tijde van uw minderjarigheid - was zelf ook destijds aangesteld als toeziend-voogd door de rechter en gold toen ten tijde van de minderjarigheid van mijn broertjes.

als het verzwegen geld destijds, de bekende spaarpot, en nimmer belasting op is geheven. dan is er mogelijk geen controle over het gesparde bedrag.

is het wel op spaarrekeningen terug te vinden, dan zal ongetwijfeld na de vrijstellingsgrens er vermogensbelasting op zijn geheven door de belastingdienst.

zou kunnen spreken van dwaling.

als uw moeder sterft, dan heeft u recht op die spaartegoeden e.d. als enig erfgenaam, tenzij er een testament is die anders luidt. vermoed dat er sprake is van een testament, daar er al een notaris zich heeft geroerd met het 'kale kindsdeel'. tijdens haar leven geen aanspraak zou kunnen doen op enig ander recht wat u als enig kind zou kunnen bekomen.