Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 23-10-2014 08:48:42
Huishouden & Energie

Slijtage stoelen

[quote=tenormin schreef op woensdag 22 okt 2014, 23:05]heb hier 8 eetkamerstoelen staan: minimaal zo'n jaartje of 45. craquele geworden, maar dat hoort erbij, bij echt leer. leer moet onderhouden worden vanaf dag 1. dat het kennelijk geen echt leer betreft blijkt uit het aanbod van de winkelier, of hij is een goede man of hij weet dat hij u 5 jaar geleden iets heeft verkocht wat geen echt leer was. echt leer bladdert niet. maar toont wel ieder krasje.
het is niet juist wat je schrijft over wel of niet echt leer en de symptomen tenormin.
het slechtste deel van een huid, het onderste deel, wat vleessplit wordt genoemd en wat als splitleer verwerkt wordt mag als echt leer verkocht worden.
meubels met splitleer vertonen de symptomen die ts benoemd.
ik heb de tekst voor je opgezocht, en ook voor ts, van internet van een onverdachte site naar ik mag aannemen," kijk op meubelen.
quote:

splitleer wordt in de meubelbranche vaak gebruikt voor de productie van goedkope lederen bankstellen. maar wat is splitleer? om hier een voorstelling van te maken. kunt u denken aan een schoongemaakte runderhuid met een dikte van circa 5 tot 10 mm. deze huid kan of in twee of in drie lagen worden gespleten.

nerfsplit ook wel nerfleder genoemd
kernsplit
vleessplit

nerfsplit

de nerfsplit of nerfleder is de bovenste laag waar de haarinplant heeft gezeten. dit de beste split laag van een huid. omdat de vezelstructuur van de bovenste laag zeer dicht is waardoor kans op scheuren of beschadigingen het minst groot is. in de handel wordt er dan ook niet meer van split leer gesproken maar van nerfleer.

kernsplit

wanneer de huid dik genoeg is kan er ook een midden split worden gemaakt. zodat er een extra split laag ontstaat. ook deze laag is minder sterk als het nerfleder. toch wordt het vaak gebruikt als suéde op wat duurdere bankstellen.

vleessplit

de onderste laag van de huid wordt vleessplit genoemd. dit is feitelijk de slechtste split laag voor productie van meubelleer. en wel om de tegenovergestelde reden van het nerfleder. de onderste laag heeft een grove vezelstructuur waardoor kans op schade zeer groot is. dit is de split laag die in de meubelbranche als splitleer wordt gezien.

nadelen van splitleer

omdat splitleer dus een grovere vezelstructuur heeft dan het nerfleder. beschadigd het leder snel en is veel minder duurzaam als de bovenste laag van een runder huid. ook als een bankstel geheel gestoffeerd is met splitleder mag de winkelier het verkopen als volledig leder. wanneer de zitgedeeltes van de bank met nerfleder zijn gestoffeerd en de romp met splitleer ziet u vaak na verloop van tijd een verschil in kleur optreden. omdat het splitleder slechter bestand is tegen licht waardoor de kleur zal vervagen.


bron, klik-> http://kijkopmeubelen.nl/leder/splitleer/">alles over meubelen!