Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 25-10-2014 10:23:55
Geldzaken & Recht

Wegener betaalt niet uit

U kunt aanspraak maken op de wettelijke verhoging tot 50%. daarnaast kunt u aansprak maken op de wettelijke rente van 3% en de wettelijke incassokosten van 15% over de eerste 2500 euro met een minimum van 40 euro.

de betaling dient te geschieden aan het einde van de maand, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. vanaf de vierde dag begint de verhoging te lopen. de eerste vier werkdagen is dit 5% daarna voor iedere werkdag 1%. na 34 werkdagen is de verhoging 50%. door eerste een schriftelijke ingebrekestelling (u vordert daarin de betaling binnen redelijke termijn met aanzegging dat hij anders in gebreke is) en daarna nog een incassohandeling (ik adviseer een schriftelijke aanmaning) te verrichten kunt u in aanmerking komen voor de forfaitaire incassokosten.