Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 26-10-2014 15:59:53
Geldzaken & Recht

500 euro contr. admi. kosten huurwoning makelaar?

Dit verhaal heeft nog een staartje

klik http://www.pararius.nl/documents/nieuwsberichten/20140401%20trouw.pdf">hier

een beetje uw verhaal geloof ik. ik zou ook maar een mail naar de makelaar sturen dat u nooit opdracht heeft gegeven voor een binnen- en buiteninspectie. het schijnt dat ze toch nog trucjes kunnen verzinnen om de huurder wat te laten betalen wat buiten de bemiddelingskosten valt. (dat zijn het natuurlijk wel)

er is recent veel gedoe geweest over de bemiddelingskosten, want ik zag op een bekende site van de branche dat men sommige activiteiten geen bemiddelingskosten noemt. zo probeert men te duiken. de truc is dan na het tekenen van het contract kosten te declareren, dan hebben ze zogenaamd geen overeenkomst meer met de verhuurder en zijn ze vrij om met u een overeenkomst aan te gaan.

lees https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/13351/huurbemiddelaars-zeggen-andere-werkwijze-toe/">hier

waaruit

naar het oordeel van acm is er al sprake van bemiddeling voor de verhuurder wanneer de huurbemiddelaar zijn woningaanbod presenteert op zijn (of een andere) website met als doel een huurovereenkomst te sluiten en daarop gerichte werkzaamheden te verrichten. acm wil met haar aanpak een einde aan deze discussie maken en bereiken dat huurbemiddelaars geen bemiddelingskosten in rekening brengen bij de huurder wanneer zij ook bemiddelen voor de verhuurder.


verder van consuwijzer

hoe weet ik of een huurbemiddelaar een opdracht van de verhuurder heeft gekregen?

de huurbemiddelaar die een opdracht heeft van de verhuurder moet u dit vertellen. u kunt het ook herkennen als hij bijvoorbeeld:

* foto’s van de huurwoningen op zijn website plaatst;
* ervoor zorgt dat u via hem vragen kunt stellen aan de verhuurder; of
* daarnaast ook de bezichtiging regelt.


om u wat meer zekerheid te geven, kunt u deze vraag nog eens gratis stellen op rechtswinkel.nl daar wordt vast wel gereageerd door een huurrechtspecialis/jurist. mocht de makelaar moeilijk gaan doen, dan zegt u gewoon dat u een jurist zult inschakelen als dit conflict niet naar tevredenheid wordt opgelost.

klik http://www.rechtswinkel.nl/">hier