Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kl
klaag_meneer - 27-10-2014 19:56:45
Computers & Telefonie

Internet aangeboden wat niet geleverd kan worden

[quote=audb schreef op maandag 27 okt 2014, 15:39]al woon je naast de centrale zelfs dan krijg je nooit 100 mb dat komt omdat je de "lijn" deelt met een heel hoop andere gebruikers.
pas al geen enkele gebruiker op de lijn zou zitten dan kan je het maximale er uit halen maar dat is een unicum die echt nooit gaat gebeuren.
overigens is de kabel en glasvezel net zo mooi verhaal maar ook daar is het meer beloften dan werkelijk krijgen.

als je naast de centrale woont behaal je gewoon de maximale snelheid van vdsl het delen van de lijn speelt al lang geen rol meer en zorgt bij vectoring juist voor een snelle verbinding.de afstand naar de centrale speelt wel een grote rol. ik zit zelf op 600m en haal 80mbit/s via vdsl/vectoring haalde zonder vectoring rond de 50mbit/s.

bij glasvezel is de snelheid vast, je krijgt 100mbit/s of 500mbit/s. je lijn deel je niet met andere. bovenstaande dat het "meer beloften dan werkelijk krijgen" is bij glasvezel niet van toepassing.

bij de kabel ligt dit anders daar deel je de coax kabel wel en kan het voorkomen dat als je buren flink downloaden je minder snelheid krijgt. al is dit theoretische zo en in de praktijk komt het veel minder voor.

de link http://www.providercheck.nl/postcodecheck is realistische voor de aangegeven providers. telfort levert wel vdsl maar hun maximale abonnement hierop is 50mbit/s. tele2 /vodaphone leveren dergelijke snelheden ook nog niet. de snelheid is van de kpn test houdt geen rekening met je interne bekabeling maar is erg betrouwbaar omdat er een erg nauwkeurige berekening achter zit, helaas is de site die dit netjes uitlegde door kpn offline gehaald.