Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

19
1953 - 28-10-2014 01:21:23
Computers & Telefonie

Internet aangeboden wat niet geleverd kan worden

[quote=gompy2 schreef op zondag 26 okt 2014, 10:00]bij deze postcode-check kun je zien wat de maximum snelheden zijn bij diverse technologieën voor datacommunicatiezoals dasl, adsl+ enz. buiten glasvezel en vdsl om.

klik-> http://postcodecheck.bbned.nl/html/check">nog een postcodecheck.

tevens staan de naam en de code's van de wijkcentrale's er bij en op de volgende link kun je zien waar die exact staat, al heb ik al een foutje ontdekt in met name delft.

klik-> http://www.actw.nl/kpn%20nummercentrales.htm">kpn nummercentrales.

[quote=klaag_meneer schreef op zondag 26 okt 2014, 08:39]@costnix met vdsl (incl vectoring) kun je snelheden van 100mbit/s halen via het kopernetwerk.

uw verwijzing

dit klopt, maar hier geldt de afstand nog veel meer.

quote:

vdsl (very-high-bitrate digital subscriber line) is een opvolger van adsl, waarbij een veel hogere download- en uploadsnelheid mogelijk is. bij vdsl zijn snelheden tot in de praktijk 52 mbps download en 5 mbps upload mogelijk terwijl bij adsl2+ dat begrensd is tot 20 mbps down en 1 mbps up.

nieuw is vectored vdsl2 dat vanaf 1 november 2013 in nederland op steeds meer plaatsen beschikbaar komt. downloadsnelheden van 100 mbps en 20 mbps up zijn dan mogelijk.

vooral de peer-to-peer-wereld ziet veel voordelen in dit netwerk. dankzij de grote upload kunnen meer gegevens verstuurd worden en zo weer ontvangen bij anderen. ook biedt het voordelen in digitale televisie aangezien hier veel bandbreedte voor vereist is.

grootste nadeel van vdsl is dat de afstand tussen aansluiting en centrale maximaal 2100 meter mag zijn, terwijl dit bij adsl meerdere kilometers kan zijn. om dit probleem op te lossen wordt er een aansluiting met glasvezel naar de wijkverdeler gerealiseerd, waar een vdsl-centrale wordt geplaatst, hetzij door te graven, hetzij door bestaande glasvezels te activeren. zo wordt de afstand die het signaal over koperkabel moet afleggen aanmerkelijk korter, gemiddeld 400-800 meter. tevens is dit een grote stap verder richting glasvezelaansluitingen bij huishoudens.

bron, klik-> http://nl.wikipedia.org/wiki/vdsl">wiki

uw verwijzing naar de postcodecheck bbned is eerder zakelijk bedoeld.