Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
janine petersen - 29-10-2014 15:14:55
Huishouden & Energie

Door de bomen het bos niet meer

[quote=mein33 schreef op woensdag 29 okt 2014, 13:17]
persoonlijk heb ik niet al te veel op met al die de vergelijkingssites aangezien die niet onafhankelijk (kunnen) zijn. elke vergelijkingssite heeft z'n eigen zgn. goedkoopste aanbieder van energie.
als u bij de verschillende vergelijkingssites uw (minimale) gegevens invoert kunt u dit fenomeen zelf constateren.
ze moeten hun inkomsten ergens vandaan halen is dat is bij de energieaanbieders en niet (direct) bij de consument, dus wat is in dit geval 'onafhankelijk".

ik heb op verschillende vergelijkers gekeken en de laagste jaarprijs die ik heb gevonden is € 2.266 en de hoogste is € 2.271,-. er zit dus wel wat afwijking in, maar niet meer dan € 5,- per jaar.
verder is de goedkoopste partij voor mij altijd budgetenergie. dus het lijkt allemaal te kloppen.

op jou aanraden heb ik ook even op de site van budgetenergie gekeken, maar daar werkt de hele tool om je maandbedrag te berekenen niet eens.

het product dat daarna het goedkoopst is voor ons verbruik op de energievergelijkingssite is het 1 jaar vast product van de nederlandse energie maatschappij voor € 2.279. als ik bij de nederlandse energie maatschappij op de site kijk en uitreken hoeveel ik zou moeten betalen voor mijn verbruik kost dat ineens € 2.381,76, ruim € 100 meer.

toen heb ik contact opgenomen met de vergelijkingssite om na te vragen of wat bij hen op de site staat wel klopt. de klantenservice wist me te vertellen dat de contracten die op de vergelijkingssites staan veel goedkoper zijn dan de contracten die op de site van de energieleveranciers zelf worden aangeboden. dit omdat ze op de vergelijkingssite moeten concurreren met andere energieleveranciers en op hun eigen site niet.

ik ben overgestapt via de vergelijkingssite en heb de bevestiging van budgetenergie zelfs al binnen. het is echt precies het contract dat op de vergelijkingssite staat. als ik komende jaar hetzelfde verbruik bespaar ik € 322,-

ik vind het wel heel raar dat de energieleveranciers niet gewoon dezelfde contracten op de vergelijkingssites zetten als op hun eigen sites. als je namelijk op een vergelijkingssite kijkt en vervolgens direct via de site van de energieleverancier een contract aanvraagt kom je bedrogen uit!