Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sjjoppy
sjjoppy - 30-10-2014 08:44:40
Huishouden & Energie

Overmatig likken kat

[quote=kathy1978 schreef op woensdag 29 okt 2014, 22:03]mijn kattebeesten hebben dat ook een keer gehad. wat bleek ik had resistente vlooien. dat betekende dat ondanks gebruik van anti vlooien middelen mijn katten die vaak buiten komen toch vlooien hadden. de katten proberen dan de vlooien als het ware uit de vacht te likken. je ziet ook dan vaak dat ze op bepaalde plekken zoveel gelikt en gekauwd hebben aan de haren dat deze korter zijn op die plekken.

hierbij een link van de dierenkliniek. daar staat heel interessante informatie in over de werking van bepaalde vlooienmiddelstoffen.
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/vlooien.html

vlooienmiddelen waar alleen fipronil in zit zijn dus bij een plaag redelijk kansloos.
het standaard frontline (merknaam) wat heel veel mensen gebruiken is dus redelijk kansloos bij een uitbraak. bij mij werkte dat voor geen meter omdat het alleen de vlooien dood maar niet de voorstadia, de eitjes. een vlo die overleeft legt een paar eitjes en voila weer een uitbraak.

vergeet ook niet de omgeving schoon te maken, minimaal 60gr wassen van kussens etc en vloer met iets zuurs dweilen zoals azijn of antikalk. van een gewoon sopje worden ze juist hebben en laten ze niet het loodje.

eerste ingeving is dus vlooien als dat het niet is kan het nog allergie voor het vlooienmiddel zelf zijn als u dit recent gegeven heeft. of geeft u kattensnoepjes? daar kunnen sommigen ook heftig op reageren. het kan ook nog een voedselallergie zijn of bij meerdere katten in huis of in de buurt een stress situatie.

ben benieuwd wat het is.
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/vlooien.html">klik