Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 30-10-2014 10:16:19
Geldzaken & Recht

Moet ik de bank terug betalen?

[quote=spika schreef op donderdag 30 okt 2014, 00:13]hallo

vorige week heb ik het schadebedrag ontvangen van de abn amro ( mijn buurman had schade gemaakt aan mijn auto).maar ze had ipv 1x 600 euro , 2x 600 euro gestort.
nu kreeg ik gisteren een brief of ik het teveel betaalde bedrag zsm wil terug betalen.mijn vraag is of ik dat verplicht ben en wat als ik iets dubbel of verkeerd zou storten , krijg ik dan ook mijn geld terug?

gr.p

uw vraag roept bij mij twee mogelijkheden op:
a/ de abn-amro bank heeft een fout gemaakt en het bedrag tweemaal op uw rekening gestort.
b/ u bedoeld met "ze had" uw buurman die tweemaal geld op uw rekening heeft gestort.

indien a/ van toepassing is dan zal de bank u geen moment met rust laten tot het teveel aan u overgemaakte geld is teruggevorderd.

een ander verhaal wordt het als b/ van toepassing is.
indien iemand en in dit geval uw buurman per abuis twee maal hetzelfde bedrag aan u heeft overgemaakt getuigd het van een zeer asociale instelling om ook maar enige twijfel te hebben om het onterecht ontvangen bedrag niet onmiddellijk terug te storten.
mocht dit werkelijk zo zijn, dan hoop ik dat uw buurman aan alles en iedereen in de buurt laat weten wat er voor een asociaal bij hen in de buurt woont en een procedure tegen u aanspant om z'n geld terug te krijgen.

naar ik hoop is het onder a/ aangegeven mogelijkheid van toepassing en bent u zo verstandig om in beide gevallen te kiezen voor het netjes terugstorten aan diegene die een foutje heeft gemaakt.
het voorgaande komt mogelijk wat cru of bot over, maar alleen al de vraag vind ik onbegrijpelijk.