Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 30-10-2014 11:21:50
Huishouden & Energie

Garantie afwikkeling blokker

[quote=niekxenia schreef op dinsdag 28 okt 2014, 17:24]mijn vraag is of ze in hun recht staan om 10% van het aankoopbedrag achter te houden?
als ik het zo lees dan heeft u de koop op goede gronden ontbonden

[quote=artikel 6:271 bw]een ontbinding bevrijdt de partijen van de daardoor getroffen verbintenissen. voor zover deze reeds zijn nagekomen, blijft de rechtsgrond voor deze nakoming in stand, maar ontstaat voor partijen een verbintenis tot ongedaanmaking van de reeds door hen ontvangen prestaties.
uw prestatie bestaat uit het betalen van het aankoopbedrag. deze prestatie moet de verkoper ongedaan maken. mocht de verkoper stellen dat u op uw beurt de bank in de originele staat moet terug leveren dan kan ze daarin niet gevolgd worden.

[quote=artikel 7:10 lid 3 bw]indien de koper op goede gronden het recht op ontbinding van de koop of op vervanging van de zaak inroept, blijft deze voor risico van de verkoper.

[quote=wizardofoss schreef op woensdag 29 okt 2014, 19:14]@1paul, ja en nee. blokker heeft niet de verplichting opnieuw een nieuwe set te leveren, per slot van rekening is de set een jaar oud, ze mogen ook repareren.
op enkele uitzonderingen na, heeft de consument heeft een vrije keuze tussen herstel of vervanging (art. 7:21 lid 4 bw). dat de koper het product een jaar in gebruik heeft gehad is geen argument dat stand houdt bij de rechter.