Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 30-10-2014 14:22:22
Geldzaken & Recht

Heffingskorting

@tijger1:
ik weet niet precies wat u met uw reactie bedoelt. dat de gemeente aansprakelijk kan worden gesteld vanwege het niet goed afstemmen van de heffingskorting? de cliënt blijft verantwoordelijk gegevens volledig en juist aan te leveren. wijzigingen in de persoonlijke situatie moeten direct worden doorgegeven. in principe kan de ene instantie niet van de andere instantie weten hoe de heffingskorting wordt toegepast. in de praktijk gebeurt het vaak dat de heffingskorting 'automatisch' wordt toegepast. cliënt heeft de plicht (bij wijziging) bij dubbele toepassing van de heffingskorting te melden dat er geen recht is op de ene heffingskorting.

het is duidelijk dat in deze situatie er slechte communicatie is geweest tussen uitkeringsinstanties en cliënt. of daardoor de schade van € 1750 te verhalen is betwijfel ik ten zeerste. elke gemeente heeft per jaar honderden van dit soort situaties van miscommunicatie gemeente / uwv / cliënt. een schadevergoeding zal er mogelijk alleen inzitten bij een pertinente fout van de gemeente. en dat alleen nog maar als er bijvoorbeeld een advocaat op wordt gezet.