Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 30-10-2014 19:46:41
Geldzaken & Recht

Huurgeschil uit de hand gelopen

Tenormin schreef het al, je hebt het domste gedaan wat je hebt kunnen doen.
je frustraties zijn best begrijpelijk, maar op deze manier ben je behoorlijk je eigen ruiten aan het ingooien.

huur opschorten

mag de huurder de huur inhouden als sprake is van gebreken?

een huurder mag niet zomaar de huur of een deel daarvan inhouden als de verhuurder niet aan zijn onderhoudsverplichtingen voldoet.

de huurder is allereerst verplicht om ernstige gebreken bij de verhuurder te melden. het is aan te raden om de verhuurder op de hoogte te stellen van gebreken door middel van een (aangetekende) brief. de verhuurder dient in de gelegenheid te worden gesteld om de gebreken te verhelpen. dat betekent dat de huurder verplicht is om de verhuurder binnen te laten voor reparaties.

indien de verhuurder niet of niet tijdig reageert op het verzoek om de gebreken te verhelpen heeft de huurder van (sociale huursector) woonruimte twee mogelijkheden. de huurder kan een vordering tot vermindering van de huurprijs indienen bij de kantonrechter of een verzoek tot huurverlaging bij de huurcommissie. de huurcommissie kan alleen een verzoek in behandeling nemen als de verhuurder schriftelijk op de hoogte is gesteld van de gebreken en een termijn van zes weken heeft gekregen voor herstel van de gebreken.

de huurder van (vrije huursector) woonruimte dient zich voor een vordering verlaging huurprijs tot de kantonrechter te wenden. voor deze procedure geldt de voorwaarde van zes weken tijd voor herstel niet. wel zal de kantonrechter altijd beoordelen of de verhuurder voldoende in de gelegenheid is gesteld om het gebrek te herstellen.


bron-> http://www.rvdv-advocaten.nl/rechtsgebied/huur-opschorten/">rvdv advocaten & mediators

quote:

huurachterstand

een huurachterstand kan vervelende gevolgen hebben voor de huurder. wat kan een verhuurder dan zoal ondernemen?

de belangrijkste plicht die je hebt als huurder is dat je de huurprijs op tijd en volledig dient te betalen. volgens de meeste huurovereenkomsten moet iedere maand de huurprijs voor de eerste van de maand zijn betaald. doe je dit niet of te laat, dan kan de verhuurder maatregelen nemen.
gevolgen huurachterstand

de verhuurder kan bij niet tijdige of onvolledige huurbetaling incassomaatregelen nemen. bovenop de verschuldigde huur mag hij dan eventuele incassokosten en wettelijke rente in rekening brengen.
opzegging wegens huurachterstand

daarnaast kan de verhuurder bij een hoge huurachterstand de huurovereenkomst opzeggen. hij heeft hiervoor wel de toestemming van de rechter nodig. de rechter zal in de regel tot ontbinding van de huurovereenkomst overgaan, indien de achterstand 3 maanden of meer bedraagt. stelselmatig te laat betalen kan eveneens tot gevolg hebben dat de huurovereenkomst wordt opgezegd.


bron, klik-> https://www.jurofoon.nl/huren/huurachterstand.asp">jurofoon.


op die laatste site vind je wat trefwoorden die op jouw geval betrekking kunnen hebben, zoek daar eens verder.
de verhuurder kan je er niet zo maar uit zetten, dan moet je het wel erg bont gemaakt hebben als ik zo de zaken bij jurofoon bekijk, maar je schiet zo te lezen al aardig op.
lees maar eens door.